קשר רנט א קאר בע"מ נ' שמואל
|
תא"מ בית משפט השלום הרצליה |
21079-01-10
11.11.2010 |
|
בפני : לימור רייך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: קשר רנט א קאר בע"מ |
: אייל שמואל |
| פסק-דין | |
פסק דין
לאחר ששמעתי את הנהגים ועיינתי בתמונות הנזק ותמונות ממקום האירוע שצולמו ע"י הנתבע, ניתן בזה פסק דין כדלקמן:
הנהג מטעם התובעת העיד ביחס לנסיבות קרות האירוע, בעדותו טען כי יצא ממקום העבודה שנמצא בסמוך למקום אירוע התאונה וכאשר נסע בנתיב הימני מבין שני נתיבים בכביש, לפתע רכב שנסע לשמאלו, סטה ימינה לתוך נתיב הנסיעה שלו וכך ארע אירוע התאונה.
הנהג מטעם התובעת אישר כי חתם על טופס הודעה שהיה ברשותו ומולא ע"י הנתבע, כאשר עיון בטופס מעלה כי למעשה נרשמו שתי גרסאות, גרסה ראשונה הינה הגרסה כפי שהועלתה ע"י הנתבע במהלך עדותו, גרסה נוספת הינה הגרסה השנייה אשר לטענת הנהג מטעם התובעת מילא אותה קצין הרכב במקום העבודה.
מעבר לעובדה שהנהג מטעם התובעת "מחק" את הגרסה הראשונה כפי שנרשמה במקום, מיד לאחר האירוע, נשאר הטופס כמו שהוא לרבות השרטוט ביחס לנסיבות קרות האירוע, במיוחד לעניין מיקום כלי הרכב לפני אירוע התאונה, כך שלמעשה נהג התובעת יצא מחניה בצד ימין של הדרך.
הנתבע העיד ביחס לקרות האירוע, הוא חזר על גרסתו כפי שזו הועלתה גם בטופס ההודעה הראשוני, לטענתו הוא ביקש להיכנס לחניון שבו הוא עובד, הוא מכיר את הדרך, הוא יודע שהוא צריך לפנות ימינה, משכך לא היתה לו כל סיבה להיות בנתיב השמאלי, שני הנהגים אישרו כי מדובר בכביש חד סטרי בעל שני נתיבים וכי על פי רוב במקום ישנו עומס.
לטענת הנהג מטעם התובעת, הוא חתם על אותו טופס, משום שלא רצה להתעמת עם הנתבע – הא ותו לא.
כאשר אני בוחנת את שתי הגרסאות, מעבר לעובדה שמדובר בגרסה מול גרסה, עדיין ישנה הגרסה הראשונית שנמסרה ע"י הנהג מטעם התובעת בטופס ההודעה מיד לאחר קרות האירוע, לא התרשמתי כי הנהג מטעם התובעת חשש מעימות כלשהו עם הנתבע ומשכך, חתם על טופס ההודעה, לא מצאתי גם כל טופס הודעה אחר ו/או העלאת גרסה נוספת לפיה, מעיד הנהג מטעם התובעת על חשש כזה, כאשר למעשה לראשונה חשש זה מועלה רק בעת הדיון.
כך או כך, לא עלה בידי התובעת להוכיח את גרסתה, משכך הנני מורה על דחיית התביעה וזאת ללא צו להוצאות.
בנוסף הנני פוסקת את שכרם של העד מטעם התובעת בסך של 200 ₪ ואת ההוצאות שנגרמו לנתבע בסך של 300 ₪ וזאת ללא כל קשר לתוצאות.
הסכומים ישולמו תוך 30 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ד' כסלו תשע"א, 11/11/2010 במעמד הנוכחים.
לימור רייך, רשמת
הוקלד על ידי: שיפרה סויסה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|